Geocaching

I slutningen af september 2010 kastede redaktøren sig ud i Geocaching. Og det var nærmest en tilfældighed. I en af vores lokalaviser var der annonceret et arrangement i forbindelse med en kulturbegivenhed, som gjorde mig nysgerrig.

Arrangementet fik jeg aldrig besøgt (dårligt vejr og dårlig undskyld-ning) , men jeg støvede lidt rundt på nettet og fandt så ud af, at det måske var interessant.

Geocaching blev så en af mine hobbyer, men hvad er det så?
Det er en slags skattejagt, hvor du anvender vanvittigt dyre militære satellitter til at finde billigt plastikskrammel gemt i naturen.

Geocachere er altså: G.U.I.L.T = Grown Up Idiots Looking for Tupperware.

Den mere seriøse forklaring på, hvad det går ud på, kan du f.eks. finde på denne hjemmeside: Geowiki.dk

Den vigtigste side, der hvor du leger med og fører din log, er denne: Geocaching.com



Ovenstående viser hvor mange caches jeg har fundet henholdsvis gemt pr. 25/1 2018, og den status har ikke ændret sig meget i lang tid. Jeg er ikke så aktiv mere, men jeg forsøger efter bedste evne at vedligeholde de caches, jeg selv har gemt.

Find vej i Danmark

Konceptet for Find vej i Danmark minder en smule om Geocaching.



Dansk Orienterings-Forbund står bag projektet, som er støttet af Nordea-fonden, Naturstyrelsen, Friluftsrådet og Danmarks Idrætsforbund.

Det er en forenklet udgave af orientering eller skattejagt, som bringer dig rundt til seværdigheder i naturen.

Projektet er udformet sådan, at der gives plads til lokale løsninger. I Allerød har den lokale orienteringsklub med hjælp fra Wiibroe fonden, Allerød Kommune og Lillerød Rotary Klub f.eks. udsat ca. 30 faste poster i Tokkekøb Hegn og Ravnsholt, og har p.t. (januar 2018) udfærdiget 28 baner af forskellig sværhedsgrad.

Der er lavet 3 foldere: Find vej i Lynge, Allerød og Blovstrød. En anderledes måde at lære lidt om din by på samtidig med, at du får motion.

Kort med poster og baner og de tre Find vej-foldere kan downloades kvit og frit.

God tur!


Opdateret: 17-10-2021