Jeg henter selv inspiration til måltider fra de hjemmesider, der linkes til herunder. Der findes et utal af hjemmesider med opskrifter, men de sider her anvender jeg tit, fordi de fungerer godt, præsentationen er god, og opskrifterne er i reglen sunde.

De retter, som redaktøren selv laver, overholder ikke nødvendigvis alle mulige forskrifter for et sundt måltid.
Jeg går ikke af vejen for til tider at kreere retter, som nok ville få en del sundhedsapostle til at falde ned af stolen, - men alt med måde, som man siger.


Vores Mad
Landbrug & Fødevarer's hjemmeside med opskrifter som selvfølgelig har gris, okse, kylling og and som hovedingredienser. Der er langt over 2000 opskrifter (januar 2018), så der er til et stykke tid. Alle opskrifter er energiberegnet, og hvis du vil holde den slanke linje, så se efter opskrifter under kategorierne sund hverdagsmad og slankeretter.


Hjerteforeningens opskrifter
Hjerteforeningen er en privat sygdoms-bekæmpende organisation. Foreningen lægger vægt på en sund livsstil og herunder sund mad som en væsentlig faktor til at nedsætte risikoen for at udvikle eller forværre hjertekarsygdomme, derfor finder du også opskrifter på hjemmesiden. Det er ikke decideret slankemad, men retterne indeholder f.eks. magert kød, sundt fedtstof og altid grøntsager eller frugt. Opskrifterne er inddelt i kategorier og med en god søgefunktion.
H.K.H Kronprinsesse Mary er Hjerteforeningens protektor.

Arla opskrifter
De husstandsomdelte opskriftsbøger "Karolines Køkken" er kendt af rigtig mange danskere. Skulle du have forlagt den bog, hvor din favoritopskrift er - så fortvivl ikke. På Arla's hjemmeside finder du alle opskrifterne online.
Melder du dig ind i Karolines Madklub får du ugentlige madplaner og opskrifter og adgang til de klassiske kogebøger fra Karolines Køkken.

Noget for noget som man siger!


Egen opskrift

Æggetærte med rødløg, broccoli og bacon

4 personer

2 rødløg
250 g broccoli
1 tsk frisk timian
100 g tørsaltet bacon
(fra et helt stykke bacon)
5 æg
1 dl mælk
50 g revet emmenthaler
200 g hytteost
salt og peber


Løgene pilles og skæres i både og broccolien deles i buketter. Begge dele dampes ca. 5 minutter i letsaltet vand og drypper af i en sigte.

Baconen skæres i terninger på ca. 1 x 1 cm og svitses sprød på tør pande. Æg, mælk, emmenthaler og hytteost piskes sammen (en smule salt kan kommes i, men vær sparsom med det, især hvis der anvendes tørsaltet bacon).

Smør en tærteform og kom først løg og broccoli i og hæld derefter æggeblandingen over.

Stilles midt i forvarmet ovn ved 180 - 200º i ca. 35 minutter.

Tilbehør: Blandet salat, gerne med tomater. Brød.


Opdateret: 25-04-2018