Spanien Vorarlberg Dachstein - Tauern Salzkammergut

Spanien er et kongerige og består af 17 selvstændige regioner inklusive Balearerne og De Kanariske Øer (ikke vist på kortet). Landet er et af de mest bjergrige lande i Europa og tillige kendetegnet ved, at der er meget få naturlige søer.

Pico de Teide (3.718 m) på øen Tenerifa, som er en del af De Kanariske Øer, er det højeste punkt i landet. På fastlandet har Pyrenæerne, i det nordlige Spanien på grænsen mod Frankrig, nogle af de højeste tinder, hvor Aneto (3404 m) angiveligt er det højeste punkt.

Syd for højsletten, som strækker sig over den midterste del af Spanien med hovedstaden Madrid, ligger bjergkæden Sierra Nevada, der strækker sig øst-vest over det andalusiske landskab. Her er Mulhacén med sine 3.482 m det højeste punkt.

Spaniens landområde er på 498.980 km², hvilket er ca. 11,5 gange Danmarks størrelse. Befolkningstallet (2017) 48.958.159. Hovedsproget er spansk, men der tales katalansk i Katalonien, Valencia og på Balearerne.

Regionerne helt mod nord nævnt fra vest mod øst: Galicien, Asturien, Cantabrien, Baskerlandet, Navarra, Aragonien og Catalonien.
Syd for disse (vest til øst): Castilla y Léon og La Rioja.
Stadig fra vest mod øst kommer Extremadura, Castilla-La-Mancha, Madrid og Valencia. Helt mod syd: Andalusien og Murcia.

De to sidste regioner udgøres af Balearerne og De Kanariske Øer.


Opdateret: 04-11-2017