Croix de Toulouse

Udgangspunkt: Briançon.

Parkeringsmulighed: Parkeringspladsen på Champs de Mars i Briançon.

Turens varighed: Turen op til Croix de Toulouse tager ca. 2 ½ time. Beregn 1 ½ time til turen ned. Samlet gåtid: Ca. 4 timer. Bemærk: Pauser er ikke indregnet i de angivne tider.

Turens længde: Ca. 7 km.

Sværhedsgrad: Vejen er nem at finde, men er ikke afmærket. Især på den sidste del af opstigningen er stien stejl og smal, men ellers byder turen ikke på særlige vanskeligheder.

Højdemeter: ↗ 1100 m ↘ 1100 m

Højeste punkt: Nær Croix de Toulouse, 1988 m.

Kort: F.eks. IGN nr. 3536 OT "Briançon, Serre-Chevalier, Montgenèvre" i målforholdet 1:25.000.

GPX-fil: Turen til Croix de Toulouse

Højreklik på linket og vælg "Gem link som...", så har du helt styr på, hvor filen gemmes på din PC/Tablet (anbefales). Den gemte fil kan så f.eks. importeres til et program eller en tjeneste, der kan læse gpx-filer.

Om turen (1995)

Turen har udgangspunkt fra den gamle del af Briançon (Cité Vauban). Fra parkeringsplandsen går man op ad vejen Chemin des Salettes, der fører til Fort des Salettes. Inden man når til fortet deler vejen sig i to. Tag vejen til venstre (Chemin de Fontaines) og følg den en lille kilometer, idet der holdes udkig efter en lille sti, som snor sig op imellem fyrretræerne. Det er den sti, man skal op ad, og det er en ret sej stigning.

Hvor den første del af turen er en kørevej med udsigt over dalen og byen, er stien igennem nåleskov og ikke hele tiden med udsigt, men når den er der, er det et flot sceneri, man bliver vidne til.

Visse steder, især på den sidste del af stien, er stigningen og forløbet af stien ret skrap (stejl, smal og langt ned til siden), men samtidig er der flotte udsigter.

Croix de Toulouse nås efter 2 ½ time. Der ligger et lille kapel helt ude ved klippekanten, og man skal faktisk over en lille bro for at kommer dertil.

Vejen ned er uproblematisk, idet man fra orienteringstavlen følger vejen ned mod Fort des Salettes. Undervejs bliver man belønnet med udsigter til alle de gamle forter. Udgangspunktet nås efter ca. 1 ½ time.

Trænger man til lidt at styrke sig på efter vandreturen, er der rige muligheder på restauranterne ved Champ de Mars.


Fotos fra turen

Klik på et foto for at få vist en stor udgave.


Udsigt fra 
           Croix de Toulouse i retning mod syd-sydvest. Vi 
           er på vej ned fra Croix de Toulouse mod Fort des Salettes.
           Cite Vauban (udgangspunktet for turen) med Fort du Chateau ses nederst til højre.
           Længere borte ses Ancien Fort des Trois Têtes og Fort du Randouillet. Et kig 
           ind i Guisane dalen. Fort du Chateau (1290 m) ses tættere på. 
           Toppen til venstre er Prorel (2566 m). Croix 
           de Toulouse set fra den nordlige del af Fort des Trois Têtes.
×

Opdateret: 18-01-2018