Fürstensteig

Udgangspunkt: Berggasthaus Gaflei.

Parkeringsmulighed: Parkeringspladsen ved udgangspunktet.

Turens varighed: Turen op ad selve Fürstensteig tager godt en time, men for enden af Fürstensteig går det videre opad mod Kamin, som er det højeste punkt på turen, og den samlede tid bliver derfor ca. 2 timer. Nedstigningen via Bargellasattel og tilbage til udganspunktet tager ca. 1 ½ time. Samlet gåtid: 3 ½ time. Vil man forlænge turen lidt (1 time) kan man gøre en afstikker til Gasthof Silum. Bemærk: Pauser er ikke indregnet i de angivne tider

Turens længde: Ca. 7 km.

Sværhedsgrad: Stien er godt sikret, overvejende smal, stejl og over kortere afsnit også noget udsat. De mest udsatte steder er sikret med tov (stålwire), som man kan holde fast i. Det kræver en ordentlig kondition at gå turen, og man skal være sikker på benene og absolut ikke lide af svimmelhed. Stien er anlagt i næsten lodrette klippevægge og slugter, der ellers kun er forbeholdt klatrere. Går man turen efter et uvejr er det tilrådeligt først at forhøre sig i det lokale turistbureau om stiens tilstand.

Højdemeter: ↗ 1050 m ↘ 1050 m

Højeste punkt: Kamin, 1910 m.

Kort: F.eks. Kompass Wanderkarte - K21 Feldkirch - Vaduz i målforhold 1:50.000.

GPX-fil: Turen ad Fürstensteig

Højreklik på linket og vælg "Gem link som...", så har du helt styr på, hvor filen gemmes på din PC/Tablet (anbefales). Den gemte fil kan så f.eks. importeres til et program eller en tjeneste, der kan læse gpx-filer.


Om turen (1997)

Man finder Gasthof Gaflei ved at køre fra Vaduz mod Triesenberg og Steg. Følg skiltene mod Gaflei og Feriensiedlung Gaflei. Det er også muligt at komme dertil med bus.

Der er skiltet helt fra parkeringspladsen, så stien er nem at finde. Følg skiltene mod Fürstensteig (gå til venstre). På den første del af stien er der mange træer, men de tynder ud efterhånden, som vi nærmer os den egentlige Fürstensteig, der først begynder ved en bænk, som nås efter ca. en halv times gang. Allerede på den første del af Fürstensteig er der en betagende udsigt ud over Rhindalen. For enden af Fürstensteig nås en anden bænk, hvor der kan pustes ud. Kast et blik mod nord mod Garsellikopf og Drei Schwestern, man kan følge vandrevej 102 meget langt. Nu kan man også se ind i Saminatal.

Når der er pustet ud og turen går videre følges skiltet mod Kamin Bargella. Der er endnu en stigning på ca. 100 m forude. Den byder dog ikke på de samme vanskeligheder og er ikke så udsat sammenlignet med Fürstensteig. Gør et holdt når turens højdepunkt nås og kast et blik ind i Samina dalenden, hvor landsbyen Steg kan ses.

Turen nedad er ukompliceret og går mod Gaflei - Masescha (skilt). Forlæng evt. turen med en afstikker til Gasthof Silum.


1 / 3
Ved toppen af Fürstensteig. Rhinen ses nederst til højre. Midt i billedet kan stiforløbet anes som en "rille" i klippen.
2 / 3
Et indtryk af den øverste del af Fürstensteig.
3 / 3
Udsigt mod nord. Stien er Weitwanderweg nr. 102, der her går mod Gafleispitz, Kuhgrat og Drei Schwestern.


Opdateret: 15-04-2021