Vaduz er Liechtensteins hovedstad og Schloss Vaduz har siden 1939 været permanent residens for fyrstefamilien. Også Landdagen (parlamentet) har sæde i byen i en arkitektonisk meget moderne bygning. Bydelen Städtle er byens centrum.

Navnet Vaduz har sin oprindelse i rætoromansk og stammer fra en tid, hvor romerne var herrer i provinsen Rätien.
Den første skriftlige omtale af byen kan dateres tilbage til 1150.
I 1712 erhvervede fyrst Johann Adam von Liechtenstein grevskabet Vaduz, og i 1719 blev det ved kejser Karl VI mellemkomst sammensluttet med den anden landsdel Schellenberg (Herrschaft Schellenberg). Derved blev området ophøjet til fyrstendømmet Liechtenstein (Reichfürstentum).
Vaduz blev da til hovedbyen for hele landet.

Städtle er som sagt centrum. Hele området fra regeringskvarteret til rådhuset er fodgængerzone. Fra Städtle fører der en godt udbygget vandrevej til slottet, som dog ikke kan besigtiges.

Der er seks større museer i Vaduz bl.a. kunstmuseet, som blev åbnet i år 2000 og står som en markant sort kubus. Liechtensteins landsmuseum er også et besøg værd. Museet blev i perioden 1998 - 2003 udvidet med en tilbygning op mod slottet.

Daniel Eggli er en schweizisk kunstner født 1972 i Rorschach. Siden 2010 lektor på kunstskolen i Liechtenstein. Han udfører sine skulpturer i træ og med motorsav. Arbejdet med kædesaven bestemmer hans arbejder. "Kædesavens hastighed, savens dynamik overføres til skulpturen og giver bevægelse". Hans værker er figurer fra det daglige liv. Fine observationer som han omsætter med vid og friskhed og giver hans skulpturer noget særligt. Kædesaven forhindrer, at han fortaber sig i detaljer.

Det første foto i billedserien herunder viser et eksempel på hans arbejder: "Riding Businesmen" - placeret diskret over for Landdagen og lige foran Liechtensteinische Landesbank. Der er sikkert en tanke bagved!

Alle fotos er fra vort besøg i Vaduz den 25. juli 2015.


1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4


Opdateret: 09-04-2021