Belgien

Belgien er arealmæssigt mindre end Danmark, men har næsten dobbelt så mange indbyggere (godt 11 mill. i 2016). Hovedstaden er Bruxelles. Hovedsprogene er flamsk og fransk, der tales flamsk i den nordlige del af Belgien (Flandern) og fransk i den sydlige del (Vallonien). Det flamske sprog er tæt beslægtet med hollandsk, så hollændere og flamlændere forstår hinanden udmærket.

Vi giver et par tip til, hvad du kan se og opleve i EU-hovedstaden Bruxelles og anbefaler et par restauranter. Dem er der ufattelig mange af i Bruxelles, så det kan være rigtig svært at vælge. Men vi mener ikke, at du går "helt galt i byen", hvis du vælger et af de spisesteder, vi peger på.

Vi tager også en afstikker mod nordvest til Brugge og mod sydøst til den lille charmerende by La Roche-en-Ardenne, der som navnet siger, ligger i Ardennerne.

Klik på et af områderne på Belgienskortet for at komme videre rundt i Belgien eller brug menuen.

Belgien er administrativt delt op i 3 regioner: Flandern, Vallonien og Bruxelles. Hver enkelt region er opdelt i provinser, der er underinddelt i distrikter (arrondissementer), som svarer meget godt til de tidligere amter i Danmark. Belgien har i alt 43 arrondissementer. Arrondissementerne er opdelt i kommuner.

La Roche-en-Ardenne hvor vi havde base i sommeren 2002 ligger i Vallonien, provinsen Luxembourg, distriktet Marche-en-Famenne i den sydøstlige del af Belgien.

Brügge ligger i regionen Flandern, provinsen Vestflandern, distrikt Brugge.

Bruxelles udgør en region bestående af et distrikt og 19 kommuner.


Opdateret: 12-11-2017