Turkort

Se i fuld skærmstørrelse

Du kan zoome ind og ud på det lille kort med rullehjulet på musen og også trække for at ændre placering. Det samme kan du gøre i fuldskærmvisning.

Ahornsee

Udgangspunkt: P-pladsen - se under parkeringsmulighed.

Parkeringsmulighed: Ca. 1 km nord for centrum af den lille by Weissenbach. Kommer man ad vejen fra Ramsau, drejes til venstre ved kapellet i byen. Kør ind ad vejen ved "Kneippanlage, Ahornsee" og følg vejen til P-pladsen.

Turens varighed: P-plads - Gradenbachfall/Gradenbach-hütte: 3/4 time. Gradenbachhütte - Ahornsee: 2 timer. Retur: 2 timer. Samlet gåtid uden pauser: 4 3/4 time.

Sværhedsgrad: Turen må betegnes som let, men den er rimeligt fysisk anstrengende på strækket fra Gradenbachfall og op til søen. Alene på det stykke overvindes næsten 600 højdemeter.

Højdemeter: Ud: ↗ 944 m ↘ 215 m | Hjem: ↘ 944 m ↗ 215 m.

Højeste punkt: Ahornsee, 1513 m.

Kort: F.eks. Freytag & Berndt 1:50.000 nr. 281 "Ausseer Land Dachstein Filzmoos-Ramsau".

GPX-fil: Turen til Ahornsee

Højreklik på linket og vælg "Gem link som...", så har du helt styr på, hvor filen gemmes på din PC/Tablet (anbefales). Den gemte fil kan så f.eks. importeres til et program eller en tjeneste, der kan læse gpx-filer.


Om turen

Fra parkeringspladsen går det let opad på bred skovvej til Gradenbach hytten og vandfaldet, som ligger umiddelbart til venstre for hytten, - dog godt gemt i en slugt.

På dette første delstræk, som er kortere end 2 km, skal kun overvindes mindre end 100 højdemeter, så det er dejligt afslappende, - det værdsættes også, når man kommer ned fra det noget mere anstrengende delstræk mellem Gradenbach hytten og Ahornsee.

Hele turen op til og retur fra Ahornsee forløber ad rute 668, som er godt markeret. Vi gik turen den 27. juli 2001.

På opturen passerede vi faktisk Gradenbach vandfaldet uden at opdage det, men vi kiggede nu heller ikke særlig grundigt efter. Til gengæld holdt vi os så en velfortjent pause, da vi kom ned fra Ahornsee.

Det begynder virkelig at gå opad efter Gradenbachfall, hvor ruten ligger langs bækken. Det er tæt nåleskov det meste af vejen, enkelte steder passeres under kæmpemæssige udragende klipper, og nogle få steder undervejs er der nogle virkelig betagende udsigter, - de bør nydes.

Efter ca. 2 timers anstrengelser kommer så pludselig det betagende syn af søen. Ahornsee er blikstille og spejlblank. Det er bare hele turen værd.

Det anbefales stærkt, at starte turen tidligt, så man kan nyde sin frokost ved den fredfyldte Ahornsee. Vær opmærksom på, at der ikke er mulighed for at købe forplejning undervejs, - det hele skal med i rygsækkene.


Forlængelse af turen

Man kan forlænge turen til den højere beliggende Grafenberger See (1647 m). I så fald skal man regne med i alt 1 1/2 time ekstra gåtid. 3/4 time op til Grafenberger See og 1/2 time retur til Ahornsee.

Der er mulighed for at lave en rundtur over Kufstein i forbindelse med turen her. Det anbefales i så fald at gå turen den modsatte vej rundt med start i Weissenbach. Fra Weissenbach gås ad vej 666 til denne støder sammen med 667. Herefter følges vej 666/667, - og der hvor de deler sig, vælges den venstre (= 667), da den er lettere (men også lidt længere). Vejene mødes igen ved Starnalm (eller Stornalm). Hertil er der 3 1/4 times gåtid.

Videre til Kufstein, - det tager 3/4 time, og herfra videre til Ahornsee over Kufstein Scharte og Grafenbergalm (vej 667), hvilket tager mindst 2 1/2 time.

Samlet gåtid til Ahornsee er da: 6 1/2 time plus godt 2 timer til Weissenbach. Altså i alt min. 8 1/2 time.


Advarsel!

Den lange rundtur som beskrives ovenfor, kræver meget god kondition, og alene turen til Kufstein og ned må i sig selv betegnes som middelsvær.

Endvidere frarådes rundturen, hvis vejr- og sigtbarhedsforholdene ikke er gode, hvilket er nødvendigt for stykket over Kufstein Scharte og ned til Grafenberg Alm.


Fotos fra turen

Klik på et foto for at få vist en stor udgave.


Redaktøren ved 
           Gradenbach vandfaldet. Den sydøstlige 
           bred af Ahornsee. Vi kigger over mod vestbredden, hvor der ligger en lille hytte. Den nordvestlige 
           bred af Ahornsee. Stien kan skimtes langs den modsatte bred.
×

Opdateret: 19-02-2023