Turkort

Se i fuld skærmstørrelse

Du kan zoome ind og ud på det lille kort med rullehjulet på musen og også trække for at ændre placering. Det samme kan du gøre i fuldskærmvisning.

Loser

Udgangspunkt: P-plads.

Parkeringsmulighed: P-plads ved Loser Bergrestaurant, som ligger i 1600 m højde. Alternativt ved Loser Hütte i 1500 m højde.

Turens varighed: I alt ca. 2 ½ time. Pauser ikke indregnet. Det tager 40 - 50 minutter at gå til Loser Fenster og 1 ½ time til selve Loser.

Turens længde: Ca. 5,7 km.

Sværhedsgrad: Let til middelsvær tur. På vej op fra Augstsee til Loser Fenster er der et lille stejlt stykke, men der er wire at holde i, og der er nærmest trin i klippen, selvom de er lidt store. Den mest anstrengende opstigning er stykket op til selve Loser, derfra hvor vej 256 og 255 mødes. Der er meget stejle skrænter på det sidste stykke ned til Loser Hütte, pas godt på her.

Højdemeter: Ud: ↗ 365 m ↘ 240 m | Hjem: ↗ 358 m ↘ 483 m

Højeste punkt: Loser og Hochanger begge 1837 m.

Kort: F.eks. Freytag & Berndt vandrekort nr. WK 281 (målforhold 1 : 50.000).

GPX-fil: Turen til Loser

Højreklik på linket og vælg "Gem link som...", så har du helt styr på, hvor filen gemmes på din PC/Tablet (anbefales). Den gemte fil kan så f.eks. importeres til et program eller en tjeneste, der kan læse gpx-filer.


Om turen

For at komme til Loser Bergrestaurant skal man køre af den 9 km lange Loser Panorama-Strasse, som er en såkaldt Mautstrasse, dvs. man skal betale et gebyr (som er beskedent) for at benytte den. Som til de fleste andre steder i Østrig kan man også komme dertil med Postbussen.

Det tager kun et øjeblik at komme op til den lille Augstsee (ca. 10 minutter), og allerede her vil man måske gerne holde pause eller slentre lidt rundt om søen. Der er huler på klippen vest for søen. Men vil man straks videre så følg vej 256 mod nordøst op ad klippetrappen (se det første billede) og efter en god halv times vandring, belønnes man med en betagende udsigt igennem det naturskabte Loser Fenster.

Fra Loser Fenster til Hochanger, som er turens næsthøjeste punkt, er der ca. 15 - 20 min. Fra Hochanger går det nedad igen indtil vejgaflen mellem vej 256, som vi går på, og vej 255. Men derfra er der et stejlt og anstrengende stykke op til Loser, men det er ulejligheden værd på grund af de pragtfulde udsigter dels mod nordøst til de golde Totes Gebirge dels mod syd til Dachstein massivet. Men hele vejen rundt er der noget for øjet at se.

Området er et plantebeskyttelsesområde, så det er forbudt at plukke blomster eller andre planter. Nyd dem på stedet, - der er de også pænest. Og hold dig i øvrigt som altid til de afmærkede stier.

Tilbageturen til Bergrestaurant Loser tager en lille times tid og er ikke særlig anstrengende, det er nemlig nedad næsten hele tiden. Vær dog forsigtig, når du går langs de stejle græsbeklædte skrænter på den sidste del at turen ned til Loser Hütte.

Er du blevet sulten og tørstig efter turen, ja så kan du jo se, hvad de har at byde på enten i Loser Hütte eller i Loser Bergrestaurant. Menuen er lige fra salatbuffet til de mere solide østrigske "Mehlspeisen".


Mere information om området ved Loser

Klik her, hvis du vil have mere information om omådet ved Loser og om Loser Bergrestaurant. Webcam og masser af billeder.

Klik her, hvis du vil have mere information om Loser Hütte. Du kan f.eks. se, hvilke specialiteter menukortet byder på og undersøge mulighederne for overnatning i hytten.


Fotos fra turen

Klik på et foto for at få vist en stor udgave.


På vej op ad en 
          lille 'trappe' lige nordvest for Augstsee en lille halv time fra udgangspunktet - 
          Bergrestaurant Loser. Et kig igennem det 
          naturskabte Loser Fenster, som ligger i ca. 1800 m højde. I det fjerne Totes Gebirge. Et blik tilbage 
          med Hochanger til højre og Loser til venstre. Loserhütte med 
          Loser i baggrunden. Der er ca. et kvarters gang til Bergrestaurant Loser.
×

Opdateret: 19-02-2023