Turkort

Se i fuld skærmstørrelse

Du kan zoome ind og ud på det lille kort med rullehjulet på musen og også trække for at ændre placering. Det samme kan du gøre i fuldskærmvisning.

Silberkar

Udgangspunkt: Percht, ca. 1 km øst-nordøst for Kulm.

Parkeringsmulighed: Ved udgangspunktet, eller på en af de store P-pladser i Kulm. Parkeres i Kulm forlænges turen med i alt ca. 40 minutter.

Turens varighed: Percht - Silberkar Hütte: 1 3/4 time. Silbarkar Hütte - Silberkarklamm - Percht: 1 1/2 time. I alt ca.: 3 1/4 time.

Sværhedsgrad: Turen må betegnes som let, - der er ikke særlige vanskeligheder undervejs bortset fra, hvis man føler sig usikker på trapperne ned gennem Silberkarklamm.

Højdemeter: Ud: ↗ 605 m ↘ 441 m | Hjem: ↘ 405 m ↗ 255 m.

Højeste punkt: Nås kort efter at man har passeret Rosina Klettersteig på højre side (mod E), ca. et kvarters gang før Silberkar Hütte, 1250 meter.

Kort: F.eks. Freytag & Berndt 1:50.000 nr. 281 "Ausseer Land Dachstein Filzmoos-Ramsau".

GPX-fil: Silberkar turen

Højreklik på linket og vælg "Gem link som...", så har du helt styr på, hvor filen gemmes på din PC/Tablet (anbefales). Den gemte fil kan så f.eks. importeres til et program eller en tjeneste, der kan læse gpx-filer.


Om turen

Turen gås "med uret".

Hvis man vil forlænge turen, som det er beskrevet lidt senere, skal man "mase" op ad "knolden" lige bagved og til venstre for Silberkar Hütte. Hytten er beværtet og åben i perioden fra pinse til midt i oktober. Der er også mulighed for overnatning.

På vejen ned, som går igennem slugten, er der en kasse, hvor man skal erlægge et lille beløb for sin tur igennem slugten. I 2001 udgjorde det 52 Schilling for 2 personer (knap 30 kr.).
Pengene går til vedligeholdelsen af broer og trapper igennem slugten.

På tilbageturen skal man være opmærksom på at vælge den rigtige vej ved Jausenstation Fliegenpilz, ruten knækker mod vest her. Fortsætter man i stedet ned over P-pladsen mod Lodenwalker får man sig en lang og lidt kedelig spadseretur i "modbakke" ad den regulære landevej mod Kulm og udgangspunktet.


Kort forlængelse af turen

Man kan forlænge turen til Hölltal See el. Silberkarsee. Beregn godt 2 timer til søen og ca. 1 1/2 time retur til hytten. Turen vil så i alt blive: 6 3/4 time.


Forlængelse til Guttenberghaus

Fortsætter man videre fra Silberkarsee til Guttenberghaus (ad vej 66 og 616), må der lægges yderligere 1 1/2 time til udturen plus 1 time til hjemturen oven i tiden for den korte forlængelse. Altså i alt 9 1/4 time, hvilket nok er i overkanten for de fleste.

Muligheden er så i stedet at overnatte i Guttenberghaus.

Forlængelsen her må betegnes som middelsvær og konditionskrævende.

Vælger man overnatningen, så kan man dagen efter tage den lette tur på ca. 2 timer ned ad vej 616 tilbage til udgangspunktet.


Fotos fra turen

Klik på et foto for at få vist en stor udgave.


Fra turens 
                     højeste punkt. Silberkar Hütte ses midt i billedet nede på den grønne 'plæne'. Silberkarklamm. Silberkarklamm.
×

Opdateret: 19-02-2023