Turkort

Se i fuld skærmstørrelse

Du kan zoome ind og ud på det lille kort med rullehjulet på musen og også trække for at ændre placering. Det samme kan du gøre i fuldskærmvisning.

Drei Schwestern

Udgangspunkt: Amerlügen sydvest for byen Frastanz.

Parkeringsmulighed: Parkeringspladsen ved materialebanen til Feldkircher Hütte.

Turens varighed: Opstigning til Feldkircher Hütte tager ca. 1 time, derfra til Drei Schwestern 4 timer. Nedstigning via Garsellaalm og tilbage til Feldkircher Hütte og Amerlügen tager ca. 3 timer. Samlet gåtid: 8 timer. Bemærk: Pauser er ikke indregnet i de angivne tider.

Turens længde: Ca. 17,6 km.

Sværhedsgrad: Vejen er markeret hele vejen. Nogle steder er vejen smal og over længere afsnit er den stejlt anlagt og det kan være nødvendigt at tage hænderne til hjælp. De sværeste og mest udsatte steder er sikret med tov (stålwire), som man kan holde fast i. Det kræver en ordentlig kondition at gå turen, og man skal være sikker på benene. Bortset fra 2 stejle jernstiger og de stedvis udsatte og stejle veje er der ikke andre særlige forhold at tage vare på.

Højdemeter: ↗ 1384 m ↘ 1382 m

Højeste punkt: Drei Schwestern, som er 2051 m.

Kort: F.eks. Kompass Wanderkarte - K21 Feldkirch - Vaduz i målforhold 1:50.000.

GPX-filer:
Mørk blå rute (op)
Lys blå rute (ned)
Rød rute (alternativ)

Højreklik på linket og vælg "Gem link som...", så har du helt styr på, hvor filen gemmes på din PC/Tablet (anbefales). Den gemte fil kan så f.eks. importeres til et program eller en tjeneste, der kan læse gpx-filer.


Om turen

Strækningen fra udgangspunktet til Feldkircher Hütte er anlagt gennem skov og bortset fra, at den er stejl, byder den ikke på særlige vanskeligheder. Feldkircher Hütte er en såkaldt Berggasthof, hvor det er muligt at få noget at spise og drikke. Hytten er ikke beværtet hele året rundt.

Den hvid-rød-hvide markering (fjernvandrervej 102) følges hele vejen fra hytten til Drei Schwestern, idet den egentlige opstigning, der varer ca. en time, først begynder kort efter Sarojasattel. Der er mulighed for at se murmeldyr på vejen mellem hytten og Sarojasattel, hvis man er heldig, men oftest hører man kun deres advarselsskrig.

Kort før toppen skal de to stejle stiger passeres, - de byder ikke på særlige vanskeligheder. Fra toppen er der en fænomenal udsigt ned over Rhinen, og i klart vejr kan man se helt til Bodensee.

Nedstigningen fortsætter i sydlig retning mod Garselli - vejen er stadig mærket hvid-rød-hvid. Det første stykke går man mest på klipper, men det bliver hurtigt til en egentlig sti. Drej til venstre når skiltet mod Garsella nås og følg markeringerne tilbage til udgangspunktet. Hvis man ikke vil benytte vej 102 hele vejen tilbage til udgangspunktet kan man også vælge Herrenweg (markeret med lys blå farve på kortet).

Opmærksomheden henledes på at turbeskrivelsen er helt tilbage fra 1992, hvor gik turen første gang.


Alternativ rute

Hvis man ønsker at forkorte den forholdsvise lange tur med nogle timer, kan man i stedet starte fra byen Planken i Liechtenstein (markeret med rød farve på kortet), hvor der er mulighed for at parkere enten ved kirken eller på vejen Gafadura. Herfra går man via Gafadura hytten til Sarojasattel, - det varer ca. 1,5 time, eller man skærer et stykke af og går op lidt længere mod syd og tættere på Drei Schwestern. Ruten er derefter som ovenfor beskrevet, indtil man igen er ved Sarojasattel (varighed ca. 2 timer). Derfra varer det ca. 1 time ned til udgangspunktet. Den samlede gåtid er derved reduceret til 4,5 time.


Fotos fra turen

Klik på et foto for at få vist en stor udgave.


Næsten 
           ved toppen af Drei Schwestern, der mangler endnu de to lodrette stiger. På vej 
           ned ad den anden side. Stien følger ca. den lyse klippestribe til venstre på den 
           store knold ned mod hakket. Med god vilje kan man se de rød/hvide markeringer. Udsigt 
           fra Kuhgrat mod Garsellakopf og i det fjerne Drei Schwestern. Udsigten 
           fra Saroyasattel mod Hinterälpele (ved de tre huse). I det fjerne forsvinder Amerlügen 
           nærmest i disen.
×

Opdateret: 19-02-2023