Turkort

Se i fuld skærmstørrelse

Du kan zoome ind og ud på det lille kort med rullehjulet på musen og også trække for at ændre placering. Det samme kan du gøre i fuldskærmvisning.

Augstenberg

Udgangspunkt: Gasthof Gamperdona/Café Panüler i Nenzinger Himmel.

Parkeringsmulighed: I Nenzing er der flere muligheder. Der skal køres med taxi fra Nenzing til Nenzinger Himmel, idet der er kørselsforbud for "ikke-Nenzinger" ad vejen ind i dalen. Man kan parkere bilen ved Stellveder, men derfra er der ca. 15 km at gå indtil Café Panüler og højdeforskellen er ca. 700 m (ca. 5 timers gåtid). Med bil tager det 30 minutter.

Turens varighed: Fra udgangspunktet til Pfälzer Hütte er der 1 time og 40 minutters vandring. Fra Pfälzer Hütte over Augstenberg til Sareiser Joch tager det 1 time og 20 minutter. Nedstigningen fra Sareiser Joch til udgangspunktet tager ca. 1 ½ time. Samlet gåtid: Ca. 4 ½ time.

Bemærk, at gåtiden er exclusive pauser og nok er i underkanten for de fleste. Beregn hellere 5 timer i alt.

Turens længde: Ca. 13,9 km.

Sværhedsgrad: Middel til svær. Turen er rimelig konditionskrævende. Ruten er godt afmærket, visse steder lidt udsat, og det kan være nødvendigt at tage hænderne til hjælp ved opstigningen. Tritsikkerhed fordres.

Højdemeter: ↗ 1457 m ↘ 1457 m | Fra udgangspunktet til Pfälzer Hütte (ca. 5,2 km vandring) ↗ 941 m ↘ 200 m

Højeste punkt: Augstenberg, som er 2359 m.

Kort: F.eks. Kompass Wanderkarte - K21 Feldkirch - Vaduz i målestoksforhold 1:50.000.

GPX-fil: Turen til Augstenberg

Højreklik på linket og vælg "Gem link som...", så har du helt styr på, hvor filen gemmes på din PC/Tablet (anbefales). Den gemte fil kan så f.eks. importeres til et program eller en tjeneste, der kan læse gpx-filer.
Udsigt fra Pfälzer Hütte sommeren 24. juli 2015. Vi har været på tur fra Malbun i Liechtenstein ad Fürstin Gina Weg, som vi også gik på den her beskrevne tur (stykket fra hytten til Sareiser Joch).


Om turen

Som nævnt ovenfor er "ikke-Nenzinger" forment adgangen til at benytte egen bil ind i dalen, - det er kun beboere i Nenzing, som har et sommerhus i dalen, der har adgang til at køre i egen bil ind i dalen. Der er flere taxifirmaer, der har bemyndigelse til persontransport ind i dalen. Vi benyttede Anton Gantner, Bazulstr. 3 i Nenzing, tlf. +43(0) 5525 62217 (gælder stadig i 2017). Husk at bestille taxien i god tid - gerne dagen i forvejen. Turen koster ÖS 95 pr. person hver vej (1998). Prisen i 2017 er 9 Euro hver vej pr. person.

Turen starter ved Gamperdona Gasthof og tager retning mod Pfälzerhütte forbi vandfaldet Stüba Wasserfall. Ved Alpe Güfel drejes op ad den smalle serpentinvej (mærket rød/hvid) gennem skoven og videre ud i det åbne terræn, indtil man når den 2108 meter højt beliggende Pfälzerhütte.

Fra Pfälzerhütte - efter et fortjent hvil og evt. et måltid mad - går det videre op ad den med hvid-rød-hvid firkant markerede "Fürstin-Gina-Weg" over det 2359 meter høje Augstenberg til Saraiser Joch (2000 meter).

På vejen ned fra Augstenberg mod Saraiser Joch er der en flot udsigt ned over Malbun, og fra området omkring Spitz er der udover den førnævnte udsigt til Malbun også en herlig udsigt ned til Nenzinger Himmel, som selvfølgelig er bedst i klart vejr.

Turen fra Saraiser Joch og ned mod hotel Gamperdona er mærket med rød/hvid rombe. Den første del af turen går ad en nyanlagt bred vej, hvor man hele tiden har udsigt ned mod dalen. Ca. midtvejs på nedturen passeres grænsen mellem Lichtenstein og Østrig.

Den sidste del af turen går igennem skov og er visse steder noget stejl og anstrengende indtil kørevejen nås næsten helt nede ved udgangspunktet.

Sjældne blomster kan ses undervejs på hele turen. F.eks. flere slags orkidéer og ensian. Og er man heldig, kan man også se murmeldyr.


Fotos fra turen

Klik på et foto for at få vist en stor udgave.


Pfälzer
           Hütte, 24. juli 2015. Fra en anden tur med udgangspunkt fra Malbun i Liechtenstein. Den malerisk 
           beliggende by Malbun i Liechtenstein med 2104 m høje Schönberg i baggrunden (sommer 1997). Vi kaster et 
           blik tilbage mod Sareis på vej nedad mod Nenzinger Himmel (sommer 1998). Bygningen ca. midt
           i billedet er bjergstationen for liften ned til Malbun i Liechtenstein. Hvil på grænsen 
           mellem Liechtenstein og Østrig. Der er stadig en lille times vandretur tilbage (sommer 1998). Ved udgangspunktet 
           i Nenzinger Himmel nær cafeen Panüler (sommer 1998).
×

Opdateret: 19-02-2023