Se i fuld skærmstørrelse

Du kan zoome ind og ud på det lille kort med rullehjulet på musen og også trække for at ændre placering. Det samme kan du gøre i fuldskærmvisning.

Vorarlberg er Østrigs vestligste forbundsland. Forbundslandet er inddelt i fire regioner: Bregenz, Dornbirn, Feldkirch og Bludenz. Byen Bregenz er hovedstaden og sæde for forbundslandets regering, men Dornbirn syd for Bregenz er Vorarlbergs største by.

Forbundslandet lægger vægt på at bevare miljøet og naturen, derfor satser man ikke på masseturisme. Ca. en tredjedel af landet er dækket af skov og en anden tredjedel er alpint landskab, så der er virkelig noget at komme efter, hvis man elsker frisk luft og natur.

Bregenz er kendt for sine årlige festspil på scenen i Bodensøen, hvor der hvert år kommer i nærhæden af 150.000 tilskuere. Så der er altså også noget for kulturturisterne.

Gennem årene har vi mange gange haft base i den hyggelige middelalderby Feldkirch, når vi har besøgt Vorarlberg. Borgen Schattenburg stammer fra 1300-tallet, og der er - ud over restaurant - et fint museum, som fortæller om borgen og byens historie.

Feldkirch har i hvert fald haft en årlig gøglerfest omkring starten af august, men det vides ikke i skrivende stund (oktober 2017) om den stadig finder sted. Vi har oplevet det et par gange - og det var i hvert fald ret festligt.

Feldkirch har tillige den fordel, at den er grænseby til fyrstendømmet Liechtenstein og Schweiz, så det er nemt at tage på smutture dertil.


Opdateret: 18-04-2021