Turkort

Se i fuld skærmstørrelse

Du kan zoome ind og ud på det lille kort med rullehjulet på musen og også trække for at ændre placering. Det samme kan du gøre i fuldskærmvisning.

Zimitzalm

Udgangspunkt: Landsbyen Gössl, som ligger ved den østlige bred af Grundlsee.

Parkeringsmulighed: Ved den lille købmandsforretning i Gössl. Eller i nærheden af Gasthof Ladner, hvis man vil undgå den lille spadseretur langs øst- og nordbredden af Grundlsee.

Turens varighed: 2 1/4 time uden pauser. Fra Gasthof Ladner til Zimitzalm tager det en time, retur ca. 3/4 time. Strækningen Gössl - Gasthof Ladner tager et kvarter hver vej.

Turens længde: Ca. 7,2 km.

Sværhedsgrad: Let, men dog noget mere krævende end Grundlsee turen p.g.a. højdeforskellen.

Højdemeter: ↗ 244 m ↘ 612 m

Højeste punkt: Zimitzalm, 1000 m.

Kort: F.eks. Freytag & Berndt nr. WK 281 (1 : 50.000)

GPX-fil: Turen til Zimitzalm

Højreklik på linket og vælg "Gem link som...", så har du helt styr på, hvor filen gemmes på din PC/Tablet (anbefales). Den gemte fil kan så f.eks. importeres til et program eller en tjeneste, der kan læse gpx-filer.


Om turen

Vi følger asfaltvejen fra udgangspunktet og går langs øst og nordsiden af Grundlsee. Efter ca. et kvarters rask gang passeres Zimitz bækken, og kort efter drejer vi til højre ad en skovvej. Vejen følges indtil en grusgrav, 200 m efter grusgraven drejes til venstre ad en kørevej. Oven for grusgraven, støder denne vej til en skovvej, som herefter følges i nordlig retning (opad).

Skovvejen følges hele vejen til Zimitzalm. Den løber på venstre side af bækken. Ca. halvvejs oppe ad stien, bør man tage en afstikker ned i slugten til Zimitz vandfaldet.

Efter den korte afstikker går det videre opad gennem skoven med bækken på højre side af os. På det allersidste stykke passeres bækken, og vi kommer ud på den grønne græseng ved Zimitzalm.

Vi går ad samme vej retur.


Fotos fra turen

Klik på et foto for at få vist en stor udgave.


Ca. 
           halvvejs til Zimitz Alm tager vi os lige en pause ved 
           vandfaldet og nyder solen. Frokost 
           ved Zimitz Alm. Det hele er grønt, dejligt og stille.
×

Opdateret: 19-02-2023