Turkort

Se i fuld skærmstørrelse

Du kan zoome ind og ud på det lille kort med rullehjulet på musen og også trække for at ændre placering. Det samme kan du gøre i fuldskærmvisning.

Grundlsee

Udgangspunkt: Landsbyen Gössl (704 m), som ligger ved den østlige bred af Grundlsee.

Parkeringsmulighed: Ved den lille købmandsforretning i Gössl.

Turens varighed: Ca. 1 3/4 time uden pauser. Dertil skal lægges sejlturen tilbage til udgangspunktet, som varer ca. ½ time. Skibene sejler i perioden fra midt i maj til midt i oktober.

Turens længde: Ca. 7,7 km.

Sværhedsgrad: Meget let, der er ikke stigninger af betydning. Der er nogle enkelte steder sikret med gelænder, hvor der er stejle skrænter ned mod søen.

Højdemeter: Ud: ↗ 505 m ↘ 499 m

Højeste punkt: Ca. 1 km vest for Wienern, 790 m.

Kort: F.eks. Freytag & Berndt nr. WK 281 (1 : 50.000).

GPX-fil: Turen om Grundlsee

Højreklik på linket og vælg "Gem link som...", så har du helt styr på, hvor filen gemmes på din PC/Tablet (anbefales). Den gemte fil kan så f.eks. importeres til et program eller en tjeneste, der kan læse gpx-filer.

OBS!:Turen er fra sommeren 1999.


Om turen

Fra P-pladsen går det ad almindelig asfaltvej forbi strandbadet over den lille bæk Toplitz og helt til den lille spredte bebyggelse Wienern.

I Wienern bliver vejen uasfalteret og ender kort efter i regulær skovsti. Det er her, at der enkelte steder er nogle stejle klippeskrænter, men alle steder er der sikret med gelænder. Nyd de mange udsigter på vejen gennem skoven.

I Hinterau kommer man igen ud på almindelig kørevej, som følges videre til Mitterau. Efter Mitterau skal man følge den højre gren af vejen i retning mod strandbadet. Herfra går det stejlt opad, men så let faldende gennem skoven til Seeklause ved vestbredden af søen.

Den sidste kilometer er på den almindelige kørevej langs nordbredden af Grundlsee indtil anløbsbroen for skibet i Grundlsee-Seeklause. Vi sejler tilbage til udgangspunktet i Gössl og får kaptajnens standardforedrag om søen og de nære omgivelser, herunder Schloss Gössl. Fra anløbsbroen i Gössl er der kun en yderst kort spadseretur hen til P-pladsen ved købmandsbutikken.


Links

Toplitzsee er den lille sø, som ligger en kilometer øst for Gössl. Læs om fiskerhytten (en fiskerestaurant) og beretningen om søen og alle de skatte, som er blevet fundet der. Siderne er både på engelsk og tysk.

Grundlsee's hjemmeside finder du bl.a. sejlplanen for bådfarten og fortegnelse over gæstgiverier og campingpladser.

Bad Aussee er er en rigtig charmerende kur- og handelsby, som ikke er til at komme uden om, hvis man vil til Grundlsee og Gössl.1 / 5
Udsigt ud over den østlige del af Grundlsee. Den lodrette, nærmest hvide klippevæg til højre er Gössler Wand.
2 / 5
Den dominerende "knold" i midten er det 1772 m høje Backenstein.
3 / 5
Vi er på vej tilbage til Gössl med det gode skib "Rudolf". Slugten i midten af billedet fører til Toplitz og Kammer See. Den lodrette klippevæg til venstre er Gössler Wand.
4 / 5
Campingpladserne ved Gössl, som ligger ved den østlige ende af Grundlsee. Denne udsigt får man ved at følge stien til Vorderer Lahngangsee, som er en anden af de mange ture, som kan gås i området nær ved Grundlsee (Gössl).
5 / 5
Turbåden Rudolf.


Opdateret: 19-02-2023