Turkort

Se i fuld skærmstørrelse

Du kan zoome ind og ud på det lille kort med rullehjulet på musen og også trække for at ændre placering. Det samme kan du gøre i fuldskærmvisning.

Brandriedel

Udgangspunkt: Ramsau Beach Camping.

Parkeringsmulighed: Ved campingpladsen, som har en stor badesø.

Turens varighed: Fra campingpladsen til Brandriedel tager det ca. 2 timer. Brandriedel - Brand Alm: 15 minutter. Og fra Brandalm tilbage til udgangspunktet tager det godt en time. Samlet gåtid: Sæt 3½ time af til turen. Bemærk: Pauser er ikke indregnet i de angivne tider.

Turens længde: Ca. 7,5 km.

Sværhedsgrad: Det meste af turen foregår på brede skovveje, men enkelte steder som kort før Brandriedel er der stejlt og smalt. Vi vurderer, at det kræver alm. god kondition at gå turen, men svær er den ikke.

Højdemeter: I alt: ↗ 691 m ↘ 680 m

Højeste punkt: Ved sti til Brandriedel, 1677 m.

Kort: F.eks. Freytag & Berndt 1:50.000 nr. 281 "Ausseer Land Dachstein Filzmoos-Ramsau".

GPX-fil: Turen til Brandriedel

Højreklik på linket og vælg "Gem link som...", så har du helt styr på, hvor filen gemmes på din PC/Tablet (anbefales). Den gemte fil kan så f.eks. importeres til et program eller en tjeneste, der kan læse gpx-filer.


Om turen

Det første billede er taget kort efter, at vi har gået de første 2 timer af turen. Vi er nu på vej ned fra Brandriedel i retning mod Austria Hütte. 2 dage før var der ingen sne på bjergsiderne, men efter vedvarende regn i over et døgn, så kom det altså til at se sådan ud.

Har man ikke sin egen mad med i rygsækken, kan man f.eks. holde pause på Brand Alm og nyde et godt måltid, - det gjorde vi. Fra Brand Alm er der ca. 3/4 time tilbage af turen.

Det andet billede er fra vores pause på Brand Alm, og det sidste er taget fra en position i nærheden af Dachsteinhaus. Søen som ses på billedet er Ramsau Beach Camping's 6000 m2 store badesø. Campingpladsen blev indviet ved årsskiftet 2000/2001, og er efter vor mening den absolut bedste i området.

Det grønne græs lige midt i billedet ligger i ca. 1150 m højde, så det er en højt beliggende campingplads.

Læs mere om Ramsau Beach Camping her.1 / 3
På vej ned fra Brandriedel mod Austria Hütte.
2 / 3
Pause på Brand Alm.
3 / 3
Udsigt mod Ramsau Beach Camping som er udgangspunkt for turen.

Opdateret: 19-02-2023