Turkort

Se i fuld skærmstørrelse

Du kan zoome ind og ud på det lille kort med rullehjulet på musen og også trække for at ændre placering. Det samme kan du gøre i fuldskærmvisning.

Lawinenstein

Udgangspunkt: P-plads (1585 m).

Parkeringsmulighed: P-plads for enden af Tauplitzalm Mautstrasse.

Turens varighed: I alt ca. 2 ½ time. P-plads - Lawinenstein 1 ½ time; retur ca. 1 time. Pauser er ikke indregnet.

Turens længde: Ca. 6,6 km.

Sværhedsgrad: Let - alle kan være med, bare man har en nogenlunde god kondition. Ingen udsatte steder undervejs.

Højdemeter: Ud: ↗ 382 m ↘ 28 m | Hjem: ↗ 28 m ↘ 382 m

Højeste punkt: Lawinenstein 1965 m.

Kort: F.eks. Freytag & Berndt nr. WK 082 (1 : 50.000).

GPX-fil: Turen til Lawinenstein

Højreklik på linket og vælg "Gem link som...", så har du helt styr på, hvor filen gemmes på din PC/Tablet (anbefales). Den gemte fil kan så f.eks. importeres til et program eller en tjeneste, der kan læse gpx-filer.

OBS!:Turen er fra sommeren 1999.


Om turen

Du når udgangspunktet via byen Bad Mitterndorf, som er udgangspunkt for Tauplitz-Alpenstrasse, en såkaldt Mautstrasse (gebyrpligtig vej). Gebyret er beskedent, og du kan få rabatkort, hvis du vil derop flere gange indenfor en 14-dages periode.

Fra udgangspunktet går man på almindelig kørevej mod nord til Hollhaus, som nås efter ganske få minutter. Her drejes til venstre (mod vest), og derefter går man fra Lawinenstein skiliftens dalstation opad på vandresti nr. 274 til bjergstationen (ved Kriemandl), som nås efter en god ½ time. Stoleliften krydses undervejs (ca. halvvejs oppe), og det er her, at det stejleste stykke på turen er, men det er kun omkring 200 m. Det skal lige indskydes, at liften kun er i drift om vinteren.

Fra Kriemandl går det videre i jævnt terræn over grønne enge til nok en skilift, - nyd de mange blomster heroppe. Fra skifliften går det igen opad det sidste stykke til Lawinenstein.

Udsigten heroppe kan ikke beskrives fyldestgørende, - den skal simpelt hen ses. Efter sigende er det en af de kønneste i Salzkammergut, men der er jo nogle stykker, - flot er der i hvert fald. Det er en tur, vi gerne går igen en anden gang.

Tilbageturen foregår ad samme vej - evt. ned ad skibakken, idet vi dog ikke er sikre på, at det er anbefalelsesværdigt dels af hensyn til dig selv (mere trættende) dels fordi der er større risiko for, at du ødelægger terrænet.


Tip til andre ture i området

Tag evt. en afstikker til Grosssee ved foden af Schneiderkogel. Der kan bades ved nordbredden.

Eller tag en 4 ½ times (let) vandretur til Schwarzensee over Steirersee og Grosssee. Udgangspunktet er det samme, som for den vandretur vi har beskrevet her.

Ønsker man ikke at køre op til Tauplitzalm, kan det også lade sig gøre at komme derop via stoleliften fra byen Tauplitz. Liften er i drift fra juni til september.


Beskrivelse af links

Her kan du få mere information om Tauplitz. Der er både sommer- og vintersider om Tauplitz med rigtig mange flotte fotos. Vejrkamerabilleder. Forslag til vandreture i området. Siderne findes både på engelsk og tysk, men det er på de tyske sider, du skal finde nyhederne.

Her kan du se, hvor der er muligheder for indkvartering på Tauplitzalm.

Hollhaus, som vi passerede på denne tur, er f.eks. en af mulighederne. Flotte sommer- og vinterbilleder.1 / 4
Her er udsigten mod øst ud over den meget grønne Tauplitz alm. Vi er ikke ret langt fra Kriemandl.
2 / 4
Det hele er skam ikke udsigter. Det nære må også nydes. Her en flok ensian, - og der er bare rigtig mange af dem heroppe. Men husk - IKKE PLUKKE!
3 / 4
Udsigt fra Lawinenstein mod Grundlsee. For enden af Grundlsee ligger Gössl (den lille lysegrønne klat), som var vores "base camp" på denne ferie. Gössler Wand ser ikke særlig imponerende ud herfra.
4 / 4
Forfatterne nyder frokosten på toppen af Lawinenstein med en pragtfuld udsigt mod Totes Gebirge. Fotografen? Ja, kamera med selvudløser placeret i holder på vandrestav.


Opdateret: 19-02-2023