Turkort

Se i fuld skærmstørrelse

Du kan zoome ind og ud på det lille kort med rullehjulet på musen og også trække for at ændre placering. Det samme kan du gøre i fuldskærmvisning.

Schafberg

Udgangspunkt: Hotel Schafbergspitze. Hotellet nås med tandhjulsbanen, som kører ca. en gang i timen i dagtimerne.

Parkeringsmulighed: P-plads ved Schafbergbanen i St. Wolfgang.

Turens varighed: I alt ca. 2 ½ time. Pauser er ikke indregnet.

Turens længde: Ca. 8,4 km.

Sværhedsgrad: Let - men det anbefales, at man er i god fysisk form. Det kan være ret anstrengende at gå nedad så længe, selvom det er på gode veje og stier.

Højdemeter: ↗ 244 m ↘ 1414 m

Højeste punkt: Schafberg 1780.

Kort: F.eks. Freytag & Berndt nr. WK 282 (målforhold 1 : 50.000).

GPX-fil: Turen fra Schafberg

Højreklik på linket og vælg "Gem link som...", så har du helt styr på, hvor filen gemmes på din PC/Tablet (anbefales). Den gemte fil kan så f.eks. importeres til et program eller en tjeneste, der kan læse gpx-filer.


Om turen

Det kan anbefales at komme i god tid til Schafbergbanen, da der kommer mange turister til St. Wolfgang i højsæsonen, og det føles også, som om de alle sammen skal prøve tandhjulsbanen. Nå ja, helt så slemt er det måske ikke, men du skal i hvert fald påregne at stå i kø. Nyd så til gengæld den stille og rolige tur, som varer ca. en halv time, op til hotel Schafbergspitze og Himmelspforthütte.

Velankommet til toppen skal du ikke snyde dig selv for de pragtfulde udsigter, som er her. Angiveligt skal man kunne se 14 forskellige søer herfra, så mange kunne vi nu ikke se, men det er jo også afhængig af vejret. Glem endelig ikke at tage kigget gennem Himmelspforte til Mondsee (se billede 2). I øvrigt udgangspunkt for en ikke så lidt skrappere nedtur (som må betegnes som svær) fra Schafberg til St. Wolfgang, som kan vare imellem 3 ½ - 4 ½ time afhængig af rutevalg. Vi tager imidlertid den nemme nedtur - den såkaldte "Normalabsteig" - over Schafbergalm.

Vi går ned mod sydvest, først over de grønne skrænter, senere ad glatte klippetrin, godt slidte af de mange vandrere, som kommer her. Vi krydser banen et par gange før vi efter en god halv time kommer til stationen ved Schafbergalm, som ligger i 1364 m højde. Det sidste stykke ned til stationen og den daværende Gasthof Schafberg, som her i skrivende stund for denne opdatering (oktober 2017) ser ud til at være lukket, går over grønne enge. Vi har fulgt vej 20.

Vi fortsætter over de grønne enge videre til Aignerriedel og drejer til venstre ned igennem skoven. Vi følger vej 23 videre ned til Dorner Alm. Turen ned igennem skoven kan nok føles lidt anstrengene og kedelig ind imellem, men nyd de mange blomster (f.eks. alpevioler), og de muligheder for betagende udsigter, der bydes på. Den sidste del af turen, hvor Jausenstation Aschinger passeres er lidt mere afvekslende, over eng og på natursti ned til udgangspunktet dalstationen for Schafbergbanen.


Fotos fra turen

Klik på et foto for at få vist en stor udgave.


På vej ned 
           fra udgangspunktet Hotel Schafberg. Manden med faldskærmen måtte prøve mange gange 
           før det lykkedes ham at lette, og han var ved at komme rigtig galt af sted i forsøget. Et kig ud igennem
           Himmelspforte mod Mondsee. Herfra kan man også gå ned, men det er en noget sværere og 
           længere tur, end den vi valgte. Forfatterne 
           holder et lille hvil tæt ved stationen på Schafbergalm med Schafberg som baggrund (højeste punkt). Et af tandhjulsbanens 
           nydelige små tog - to vogne og et lokomotiv - ved stationen på Schafbergalm.
×

Opdateret: 19-02-2023