Det er en rigtig god idé at anskaffe sig noget litteratur om rejsemålet - og læse det vel at mærke. Så er der meget større chance for, at man får en vellykket tur, fordi de mennesker, som skriver vandrerførerne, som denne side handler om, oftest har lokalkendskab og ikke mindst erfaring.


Lonely Planet

Forlaget har afdelinger i Australien, USA, Storbritannien og Frankrig og findes også på nettet. De udgiver guidebøger, der dækker det meste af verden.

Der er rigtig mange titler, så du kan med stor sikkerhed finde en bog om dit rejsemål. Sproget er engelsk.

Jeg synes måske nok, at siden over årene har udviklet sig i en lidt uheldig retning. Der er lidt meget "farvelade" over den, og det kræver mange klik, især hvis du leder noget konkret, men online shoppen dur og er overskuelig.

Der er også et online Travellers' forum "the Thorn Tree", hvor du kan dele dine erfaringer med andre rejsende og spørge dem til råds og høre om deres erfaringer.

Det forum er også lidt svært at finde frem til, og jeg finder også, at det er lidt rodet, ligesom jeg tillader mig at tvivle lidt på værdien af det. Sådan har jeg det ofte med fora på nettet.


Gå til Lonely Planet.

Bergverlag Rother

Forlaget udgiver nogle fremragende vandrerførere med mange turbeskrivelser i hver bog. Der er et lille kortudsnit til hver beskreven tur og mange af turene er også garneret med farvebilleder. Kortene i bøgerne er faktisk så gode, at man ofte kan anvende dem som det eneste grundlag for sin vandretur - det forudsætter naturligvis, at man ikke går forkert - så tag nu hellere et kort med også :-)).

Bøgerne kan også leveres om E-bøger, og du kan downloade APP's til primært Android og iPhone og en enkelt til Windows styresystemerne.
Køber du en E-bog kan du ved hjælp af koden i bogen downloade GPX- filer, så du, ud over tekst og billeder i bogen, også kan lægge ruten ind på din telefon, GPS eller PC.

Der er rigtig mange titler, som dækker de mest populære vandrer-områder i Europa, men der er især mange om alperne. Sproget er hovedsagelig tysk, men flere titler findes også på engelsk.

At du kan handle online hos Rother Verlag fremgår vel implicit af det ovenstående - men jeg vil bare lige fremhæve det. Rother - det dur!

Gå til Bergverlag Rother.


Der Schmidt-Buch-Verlag Wernigerode

Forlag som har base i Harzen, Wernigerode. Hvis du vil på vandreferie i Harzen f.eks. ad vandrestien Harzer-Hexen-Stieg, så har de både kort og guides til området.

Redaktøren har selv anskaffet kortene "Der Harz in 4 Teilen" hos det forlag.

Forlaget er også leveringsdygtige i forskellige rejseførere om Harzen.


Gå til Der Schmidt-Buch-Verlag WernigerodeOpdateret: 17-10-2021