Det er nødvendigt med et godt vandrerkort, både når du skal planlægge, men især når du er ude at vandre. Jeg er udmærket klar over, at der er mange moderne hjælpemidler nu til dags, som f.eks. mobiltelefonen og håndholdt GPS. Nogen kan sikkert godt klare sig med dem alene, men de har en stor ulempe, og det er, at man nemt kan miste overblikket, fordi man kun har et meget lille kortudsnit at kigge på. Det forholder sig helt anderledes med et godt gammeldags kort. Jeg bruger selv GPS, så jeg ved udmærket, hvad den kan og ikke kan.


Freytag & Berndt

Freytag & Berndt er en mellemstor østrigsk virksomhed med rødder tilbage fra 1770. Virksomheden er opdelt i tre hovedområderne: Udgivelse, distribution og boghandel.

De udgiver kort med fokus på vej-, fritids-, vandrer-, og bykort.

Hovedkontoret ligger i Wien. Firmaet distribuerer ikke blot fra eget forlag men også fra f.eks. Lonely Planet. I Tyskland driver de boghandlere i Regensburg og Nürnberg.

Firmaet ejer muligvis også Bergverlag Rother, som er baseret i Oberhaching nær München, men jeg er ikke helt sikker. Rother er specialiseret i produktion af vandre- og bjergguides, og er omtalt på den foregående side.

Gå til Freytag & Berndt

Nordisk Korthandel

Nordisk Korthandel, Scanmaps.dk har forretning i Studiestræde 30 i København. De sælger som navnet antyder kort af forskellig slags - også fra de forlag, som er nævnt her på siderne om udstyr.

Korthandlen har også et omfattende udvalg af rejseførere.
Du kan handle online.

Gå til Nordisk Korthandel

L’Institut national de l’information géographique et forestière (IGN)

Statslig myndighed med ansvar for geografisk information og skov.
Linket nedenfor henviser til deres online butik, hvor du kan købe kort, guides, GPS og mobilapplikationer.
Rigtig godt websted - men altså kun på fransk.

Gå til IGN Rando


Kompass

Kompass er et østrigsk firma, som har base in Innsbruck. De er leveringsdygtige i kort, som dækker fra det nordlige Tyskland til Østrig, Italien, Istrien, Mallorca og De Kanariske Øer.

Der følger et lille hæfte med til de fleste vandrerkort, og alle ture er blevet gået af forfatterne selv.

Der er online butik og også hos dette forlag kan du downloade App's til Android og iOS styresystemerne.

Gå til KompassOpdateret: 17-10-2021