Berlin

Hotel Sylter Hof

Det her er så det hotel, redaktøren boede på, da jeg besøgte Berlin. Du kan læse om turen her.

Hotellet er bygget på resterne af det, der under 2. verdenskrig husede Adolf Eichmann's Judenreferat IV B 4 (Departementet for jødiske affærer), som fra 1941 og frem til krigens slutning var ansvarlig for udryddelsen af jøder i alle områder under tysk kontrol. Hotellet har dog ikke andet tilfælles med historien end grundstykket.

Det er et godt trestjernet hotel, og som det fremgår af fotos på siden om Berlin, er der nogle pragtfulde udsyn over Berlin fra de øverste etager på hotellet.

Personalet på hotellet er meget venlige, hjælpsomme og imødekommende.

Buslinie 100 stopper mindre end 50 m fra hovedindgangen, og den nærmeste U-bahn station er Wittenbergplatz (linierne U1, U2 og U3), som kun er 10 min. gang væk (ca. 500 m).

Det skader heller ikke, at restaurant Sorriso, som er en af Berlins ældste italienske restauranter, ligger lige overfor hovedindgangen.

Som du kan se på hotellets hjemmeside, har de særlige tilbud på ophold af forskellig karakter. Redaktøren bestilte dog husstandens ophold via det nu hedengangne DSB rejsebureau.

Hotel Sylter Hof
Hotel Sylter Hof i foråret 2010.

Hotellets egen hjemmeside: Hotel Sylter Hof
GPS-koordinater: N52° 30.210' E13° 20.869'Bayern

Campingpark Oberammergau
Campingpark Oberammergau.

Campingpark Oberammergau

Tyskland er et godt campingland - de fleste pladser har en høj standard.

Campingpark Oberammergau ligger i den østlige del af byen, tæt ved floden Ammer og med flot udsigt til bjergene. Pladsen, som er åben hele året, er velordnet og de sanitære installationer er fine. Der er 122 pladser, 6 lejligheder, 1 blokhytte, et område til telte og mobilhome.

Find selv flere oplysninger på campingpladsens egen hjemmeside, som der er link til nedenfor. Vi har skrevet lidt om mulighederne for vandreture i området ved Oberammergau.

Campingpladsens egen hjemmeside: Campingpark Oberammergau
GPS-koordinater: N47° 35.414' E11° 04.109'


Opdateret: 17-10-2021